Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Λάχανο τουρσί: το καλύτερο προβιοτικό

της Κατερίνας Γκίκα

Το λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει από μια διαδικασία φυσικής ζύμωσης, γίνεται το καλύτερο φυσικό προβιοτικό το οποίο περιέχει όλες εκείνες τις ιδιότητες που χρειάζεται ο οργανισμός για να αποτοξινωθεί. Το θαλασσινό αλάτι και το νερό ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων. Το λάχανο τουρσί είναι το ιδανικό ως σαλάτα τις ημέρες της νηστείας, με λάδι και λεμόνι ή λάδι και λευκό ξύδι. Αλλά και για τις γιορτινές κρεπάλες είναι ιδανικό συνοδευτικό για λουκάνικα ή γουρουνόπουλο ώστε να εξιλεωθείτε από κάθε αμαρτία.