Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Άντε και στην Αννίτα Πάνια

Κώστας Καίσαρης

Ποιος κρύβεται κάτω από την υπέρλαμπρη αυτή ενδυμασία; Στολή θα μπορούσες να πεις. Ο Φλωρινιώτης; Ο συχωρεμένος ο Μάικλ Τζάκσον; Ο περίφημος Βοιωτός κλαρινίστας, Γιώργος Μάγκας; Ο διάσημος Έλτον Τζον; Μήπως ο Τζον Τίκης; Ενδεχόμενα ο πάλαι ποτέ Βασιλιάς του ρυθμ-μπλουζ Τζέιμς Μπράουν; Ή μήπως ο ίδιος ο Βασιλιάς; Ο Έλβις Πρίσλεϊ που κατά τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, δεν έχει πεθάνει και ζει και βασιλεύει;

COMING SOON TO A CINEMA NEAR YOU

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στην κριτική μας προς την κυβέρνηση είναι ακριβώς… ότι της κάνουμε κριτική. Προσπαθούμε να βρούμε και να τονίσουμε τα λάθη της στην οικονομική πολιτική. Λάθη που ρίχνουν τη χώρα σε ύφεση και ανεργία. Αν το καλοσκεφτούμε, το όλο θέμα έχει ανεκδοτολογικό χαρακτήρα.

Δηλαδή, είναι σα να πήγαιναν στον Λουδοβίκο οι Γάλλοι και να τον κατηγορούσαν λέγοντάς του «Είσαι Λουδοβίκος, ρε», «Είσαι βασιλιάς, ρε». Σαν να πήγαιναν Εβραίοι στον Χίτλερ και να του έλεγαν για να τον θίξουν ότι είναι Χίτλερ και Ναζί. Έτσι κάνουμε κριτική κι εμείς στην κυβέρνηση και λέμε «Μας κοροϊδεύετε ρε», «Μας λέτε ψέματα, ρε», «Εξυπηρετείτε τους δανειστές, ρε».