Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Wikileaks: «Ποιοι και πως μας παρακολουθούν όλους»

Ο Τζούλιαν Ασάντζ του wikileaks και το δημοίευμα του Espresso
ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σοκαριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μεγάλος Αδελφός μπορεί εύκολα και γρήγορα- με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών- να μας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, φέρνει στο φως η ομάδα του Wikileaks.

Τα λίαν ανησυχητικά στοιχεία του Wikileaks που δημοσιεύονται από το ιταλικό περιοδικό L' Espresso, ενισχύουν έναν ευρύτατα διαδεδομένο φόβο: ότι μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε.

Στη δημοκρατία η εξουσία φυλάγει τους πολίτες. Στη δικτατορία και στον ολοκληρωτισμό η εξουσία φυλάγεται απ΄ τους πολίτες.

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όταν η εξουσία προκαλεί φόβο και ανησυχία στους πολίτες, αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά δικτατορία. Στη δημοκρατία η εξουσία δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Οι πολίτες έχουν το κράτος σύμμαχό τους. Όταν το ίδιο το κράτος με τις παράνομες ενέργειές του προκαλεί φόβο και ανησυχία αυτό το κράτος δεν είναι σύμμαχος, αλλά εχθρός των πολιτών.

Η δημοκρατία υπάρχει με τους πολίτες ή δεν υπάρχει καθόλου. Δεν υπάρχει δημοκρατία όταν το κράτος είναι εναντίον των πολιτών. Όταν δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε πολίτες υπάρχουν. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πολίτη πηγάζουν από τη δημοκρατία. Είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς πολίτες,ούτε πολίτες χωρίς δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι με τους πολίτες όχι εναντίον τους. Πόσο οι ασκούντες την εξουσία είναι με τους πολίτες φαίνεται από τον αριθμό των φρουρών που τους φυλάγουν.

Steve Jobs ή Steven Paul Jobs (1955-2011)

Της Δήμητρας Αγγελίδου

Πίστη - Έμπνευση - Θέληση - Εργατικότητα - Επιμονή - Εγρήγορση

Μερικές λέξεις που χαρακτηρίζουν την ιδιοφυή προσωπικότητα του Steve Jobs και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο και οδηγό και για εμάς τους νέους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Steve Jobs ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων πρόεδρος της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν μεγαλύτερος μέτοχος). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στο χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.

Οι 30άρηδες κάνουν τις ανατροπές

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η 2α Δεκεμβρίου θα μπορούσε να είχε περάσει στην Ιστορία ως η μέρα του Μεγάλου Ναπολέοντα. Το 1804, στέφτηκε στο Παρίσι αυτοκράτορας της Γαλλίας, και έναν χρόνο αργότερα, το 1805, κατατρόπωσε στη Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων, τις συνασπισμένες δυνάμεις της Ρωσίας και της Αυστρίας, επιβάλλοντας τη δική του ηγεμονία στην Ευρώπη.

Το κουπόνι της αβύσσου

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Είναι πράματα σ' αυτή τη ζωή που αντέχονται κι άλλα που δεν αντέχονται, όχι να τα βλέπεις, όχι να τα ζεις, αλλά μήτε να τ' ακούς. Είναι κείνα τα σκληρά και χυδαία, κείνα τ' αποτρόπαια που ακόμη και πρωτόγνωρα ξυπνάνε μέσα στην ψυχή του ανθρώπου μνήμες κτήνους. Γεννάνε εκείνο το αίσθημα της αναίτιας ντροπής για το γένος και το είδος στο οποίο ανήκεις. Εφιάλτης το πολιτισμικό πισωγύρισμα, να αισθάνεσαι ότι βίαια μεταφέρθηκες σε εποχή ζωώδους σκέψης και δραστηριότητες αγέλης. Να λες, «καλά είμαι άνθρωπος εγώ ανάμεσα σ' ανθρώπους;». Και να μην απαντιέται η βασανιστική ερώτηση.

Ετσι ένιωσα, ωρέ σύντροφοι, φαντάζομαι πως χιλιάδες σαν κι εμένα έχουν νιώσει το ίδιο και χειρότερα, όταν πληροφορήθηκα ανάμεσα στ' άλλα φριχτά των υστεροκαπιταλιστικών ημερών ότι: Μεταξύ των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττει η άρχουσα τάξη, για να προφυλάξει κι αυγατίσει τα κέρδη της και να τα παρουσιάζει ως σχέδιο σωτηρίας μας, συγκαταλέγεται και η εξής πάταξη της σπατάλης: Κόβεται η χορήγηση μιας ισχυρής αναλγητικής κρέμας που αλείφεται στα κατατρυπημένα σημεία των νεφροπαθών που περνάνε από αιμοκάθαρση ως και δεκατρείς φορές το μήνα. Η κρέμα κοστίζει πενήντα ευρώ το μήνα περίπου ανά νεφροπαθή.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΟΛΗ Η ΠΥΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.