Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Μητροπάνος - Είναι κάτι δειλινά


Χρυσάφι τα σκουπίδια για τα ιδιωτικά συμφέροντα

Τελικά στην Ελλάδα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται μόνο μια φορά ως φάρσα αλλά πολλές και καταντά ιλαροτραγωδία. Το θέμα με τα σκουπίδια που πνίγει όλους τους Έλληνες τις τελευταίες δεν είναι τωρινό, εδώ και χρόνια γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αυτό που μένει επίσης πάντα ίδιο είναι η αδυναμία της εκάστοτε κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, μόνιμη και βιώσιμη. Έτσι η Ελλάδα μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, ακόμη κι αν τα παιδιά μας κινδυνεύουν να πάθουν ηπατίτιδα.

Μη φοβάσαι την εποχή της διάλυσης!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μη φοβάσαι την εποχή της διάλυσης, σαν αυτήν που βιώνουμε τώρα στη χώρα μας. Η διάλυση είναι σαν την εποχή του φθινοπώρου, όταν φυσούν οι άνεμοι και πέφτουν οι βροχές και ετοιμάζουν τη γη να γίνει δεκτική των σπόρων που θα βλαστήσουν την άνοιξη. Να μη φοβούμαστε τη διάλυση όταν βλέπουμε με ελπίδα την καινούρια άνοιξη για τον τόπο μας. Οι δυνάμεις της φθοράς θα παρέλθουν μαζί με τις επιθυμίες και τις ψεύτικες μανίες τους.
Την δεκάτη τετάρτη εβδομάδα από την Κυριακή του Πάσχα, που πέφτει στο τέλος του θέρους και στην αρχή του φθινοπώρου, οι Πατέρες της Εκκλησίας όρισαν να διαβάζεται το Ευαγγέλιο που αναφέρεται στην παραβολή της σποράς.

"Τύφλα νά' χει" η 21η Απριλίου - Ε. Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!

Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.

Πριν εισέλθουμε στην ουσία των όσων ειπώθηκαν χθες στην Βουλή και της σημασίας τους, να πούμε ότι είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι ούτε ο ερωτών Γ. Καρατζαφέρης απάντησε σε όσα πρωτοφανή για υπουργό δημοκρατικής κυβέρνησης εξεστόμισε ο Ε.Βενιζέλος, ούτε η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιλήφθηκε τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εκτός και αν συμφωνούν με το … ξέσκισμα του Συντάγματος και το ράψιμο στα μέτρα του Ε. Βενιζέλου.

Γιατί ο Πούτιν δεν θέλει να δει τον Γιώργο;

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Η πληροφορία της επικείμενης επίσκεψης του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, και να διατρανώσει τη στήριξη της Ρωσίας προς την Ελλάδα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, σκόρπισε ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος άλλωστε γίνεται ο πρώτος σημαντικός ξένος ηγέτης που επιλέγει να επισκεφτεί την Αθήνα, από τη στιγμή που η κρίση χρέους της Ελλάδας έφτασε στην κορύφωσή της, απειλώντας όχι μονάχα την ευρωζώνη, αλλά συνολικά την παγκόσμια οικονομία.

Ακυβερνησία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις

Τώρα μιλούν για αποφάσεις που δεν… έλαβαν!

Σοφία Βούλτεψη

Σε κατάσταση απόλυτης ακυβερνησίας βρίσκεται η χώρα, με την κυβέρνηση να αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε κινητοποίηση, ενώ παράλληλα ζει με την αγωνία σχετικά με το αν θα ψηφιστεί ή όχι το πολυνομοσχέδιο.

Μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα οι δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά διαδέχονται η μία την άλλη, οι αποφάσεις με οδυνηρό κόστος για την κοινωνία πέφτουν βροχή, οι συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα φουντώνουν.