Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

T. Μπίνης - Όταν κοιμάται ο δυστυχής

Γιατί εκπαραθυρώθηκε ο Ντομινικ;

Από τον Φιλοκτήτη

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το «σκάνδαλο της καμαριέρας» κάτι δεν μου καθόταν καλά. Είναι δυνατόν οι αμερικανοί να βάλουν «μέσα» τον επικεφαλή του ΔΝΤ με τόσο συνοπτικές διαδικασίες; Πολλοί μίλησαν ότι η υπόθεση μύριζε άσχημα εξαρχής, αλλά πρακτικά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον πραγματικό λόγο της εκπαραθύρωσης του «φιλέλληνα» Ντομινίκ (κατά τον Καψή πάντα…).

Αεροταξί, Tiffany, δεξιώσεις

Λώρη Κέζα

Η «γενιά των 700 ευρώ» δεν είναι αυτή που νομίζαμε. Δεν πρόκειται για τους μίζερους που τεντώνουν τα χαρτονομίσματα μπας κι αποκτήσουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Η «γενιά των 700 ευρώ» απαρτίζεται από αστραφτερούς ευρωπαίους που πληρώνουν 700 ευρώ για μια βραδιά σε ξενοδοχείου, που ξοδεύουν 700 ευρώ για ένα δείπνο. Είναι η γενιά που αν χάσει ένα πορτοφόλι με 700 ευρώ, δεν θα πολυσκοτιστεί. Είναι η «γενιά Μπαρόζο», με έδρα τις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζει στην πολυτελή κοσμάρα του, μαζί με τους συναδέλφους του. Το πιο ωραίο στα δεδομένα κατασπατάλησης που απεκάλυψε το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας είναι ότι η χλιδή χρεώνεται ανερυθρίαστα στους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

κλικ για μεγέθυνση
Μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να ξεγλιστράνε από τα δίχτυα της παπανδρεϊκής διαύγειας, έτσι για πλάκα και χωρίς πολλά πολλά, για υπερωρίες, για χαρτί τουαλέτας, για δημόσιες σχέσεις και για χρηματοδότηση σεμιναρίων στο Ουαγκαντούγκου. Όταν όμως πρόκειται για ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση τα δίνει όλα, συντάσσει κοτζάμ απόφαση, με βούλα και υπογραφές. Αν κάποιος δεν το πιστεύει ιδού η απόδειξη.
Εδώ που φθάσαμε η κατάσταση με έναν τρόπο μπορεί να διορθωθεί. Με πολλά στραμπουλιγμένα ποδάρια, και όταν οι αγανακτισμένοι θυμώσουν, άντε και με μερικές εξαρθρώσεις. Για το πάρα πέρα βλέπουμε...