Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σαν τα μάρμαρα της Πόλης - Αϊδονίδης Χρόνης

Δέκα δισ. ευρώ έβγαλε η Γερμανία στην πλάτη της Ελλάδας

Περίπου δέκα δισ. ευρώ κερδίζει από την κρίση στην Ελλάδα η Γερμανία, όπως αποδεικνύουν με δημοσίευμά τους οι Financial Times Deutschland, την ώρα που στο σύνολό τους οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους και βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους να μειώνονται.

Μάλιστα ο αρθρογράφος Thomas Fricke καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, να αποκαλύψει την αλήθεια στον γερμανικό λαό και την Bild να σταματήσει την άθλια προπαγάνδα ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και μπαταχτσήδες».

Τον σκότωσαν για 120 Ευρώ

Εξιχνιάστηκε από το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ληστεία μετά φόνου με θύμα τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη στη γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο νοσοκομείο.

Δράστες είναι τρεις Αφγανοί εκ των οποίων οι δύο έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ασφάλεια ενώ αναζητείται ο τρίτος.

Ο Πάγκαλος απαγόρευσε διαφήμιση με πατατάκια

Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, τα αντιλαϊκά μέτρα, την προσφυγή στους παγκόσμιους τοκογλύφους του ΔΝΤ κτλ, η σοσιαληστρική, προοδευτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φανέρωσε και τις λογοκριτικές της τάσεις. Θύμα λογοκρισίας αυτή τη φορά, η νέα διαφήμιση εταιρείας με πατατάκια, στην οποία ο Μάρκος Σεφερλής σατιρίζει τη γνωστή φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε". Δεν είμαστε από αυτούς που υποστηρίζουν το "η σάτιρα δεν έχει όρια", αλλά σε λίγο θα πρέπει να παίρνουμε άδεια για να αναφέρουμε το όνομα τους. Πάλι καλά που κάνει διακοπές ο Μητσικώστας, γιατί θα έτρωγε το ένα εξώδικο μετά το άλλο.

Τεστ για το όριο ζωής ...δέλεαρ για ασφαλιστικές εταιρίες!

Ενα τεστ αίματος, που μπορεί να επιδείξει πόσο γρήγορα κάποιος γερνά και έτσι θα υπολογίζει και πόσο θα ζήσει, προγραμματίζεται να διατεθεί αργότερα φέτος στη βρετανική αγορά και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από επικριτές του, που το θεωρούν πιθανών δέλεαρ για ασφαλιστικές εταιρίες στο να συνάπτουν συνταξιοδοτικά συμβόλαια, αλλά και για αντιγηραντικές θεραπείες.

Το τεστ βασίζεται στη μέτρηση των άκρων των χρωμοσωμάτων, τα οποία λέγονται τελομερή. Το μήκος των τελομερών βραχύνεται καθώς γερνάμε και μελέτες έχουν δείξει πως όσοι έχουν τελομερή με μήκος μικρότερο από το φυσιολογικό, πεθαίνουν νεότεροι σε σχέση με όσους έχουν τελομερή με μεγάλο μήκος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το τεστ των τελομερών θα καταστεί μια διαδεδομένη μέθοδος μέσα στα επόμενα 5 ή 10 χρόνια, αλλά υπάρχουν ήδη μερικοί επιστήμονες που αμφισβητούν την αξία του και εάν πρέπει να υπάρξουν ισχυρότεροι ηθικοί έλεγχοι για την ευρύτερη χρήση του.

Τα βρήκανε... τα συμφωνήσανε

Της Μιχαλούς

Την μία στιγμή παραιτήθηκε από το αξίωμα του πιο ισχυρού άνδρα, το οποίο το είχαν δώσει με δόξα και τιμή, και την άλλη έληξε και η ξεφτίλα του.

Ο Ντομινίκ, χθες συνέταξε την πιο δύσκολη επιστολή της ζωής του, παραιτήθηκε από επικεφαλής του ΔΝΤ και λίγες ώρες μετά του δόθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας του έως ότου «καταδικαστεί» (!) εάν καταδικαστεί για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείτε!!!

Ελληνικό: Αντί για εμίρηδες, φέρνουν ...κακομοίρηδες λαθρομετανάστες!

Τον Εμίρη του Κατάρ και τα δισεκατομμύρια πετροδολαρίων περίμεναν στο Ελληνικό για την ανάπλαση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου και της αμερικανικής βάσης (και μαζί με το Ελληνικό περίμεναν και οι λεγόμενες "ακριβές" περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας Βουλιαγμένης μια επένδυση που θα εκτόξευε ακόμα παραπάνω την αξία τους) και τελικά αντί για τους εμίρηδες φέρνουν τους ... κακομοίρηδες τους λαθρομετανάστες:

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει, επενδύοντας μεγάλα ποσά, δύο ... στρατόπεδα λαθρομεταναστών ("κέντρα κράτησης και πρώτης υποδοχής τα χαρακτηρίζουν) στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και την αμερικανική βάση που επρόκειτο να γίνει "ατμομηχανή ανάπτυξης"!

Πόντιος Πιλάτος ο Τρισέ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα χρέη της Γερμανίας…

Με λακωνικό ύφος Πόντιου Πιλάτου απάντησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ερώτηση που του είχε απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, σχετικά με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που έλαβε η Ελλάδα στη διάρκεια του πολέμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι… ανάγκες των κατακτητών της.

Χθες έλαβε την απάντηση, σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δηλώνει αδυναμία οποιασδήποτε παρέμβασης, καθώς το θέμα «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΚΤ»!