Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα 3 πιό ακριβά γραμματόσημα στον κόσμο.

Διεθνή Η “έξυπνη ίντριγκα” Πούτιν-Μεντβέντεφ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μετά την Πτώση του Τείχους και την κατάρρευση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, η άλλοτε πανίσχυρη και ενωμένη Σοβιετική Ένωση, περιέπεσε στη διεθνή υστέρηση του να έχει ως ηγέτη τον Μπορίς Γέλτσιν.

Έτσι, η μετάβαση από το κομμουνιστικό καθεστώς στην… ελευθερία, δεν έγινε ομαλά, και κυρίως όχι με τους όρους αξιοπρέπειας που άρμοζαν σε έναν ιστορικό λαό, γεμάτο δίψα να αισθανθεί και πάλι «ξεχωριστός».

Ο “θερμόαιμος κούνελος” και οι “σοσιαλιστές της σαμπάνιας”

Ουάσιγκτον 19.03.2009
(http://yannospapantoniou.blogspot.com/)
Η αλήθεια είναι ότι η ζωή του Ντομινίκ Στρος Καν δεν υπήρξε ποτέ βαρετή. Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο. Πριν προλάβει να ξεχαστεί το ένα, έμπλεκε στο επόμενο. Ερωτικά αλλά και οικονομικά (όπως αυτό που τον ανάγκασε να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών, για το οποίο και δικάστηκε, αλλά αθωώθηκε). Πάντοτε όμως έβγαινε αλώβητος. Και οι Γάλλοι πάντα τον συγχωρούσαν. Ακριβώς όπως η πολλάκις απατημένη σύζυγος, Αν Σενκλέρ. Η αδυναμία του για τις γυναίκες και τη χλιδή ήταν γνωστές, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «σοσιαλιστής της σαμπάνιας» (champagne socialist) που του είχαν αποδώσει, αλλά και το παρατσούκλι «θερμόαιμος κούνελος».

Η Γενοκτονία των Ποντίων: 1916 - 1922 πάνω από 350.000 τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας

Στις μέρες μας, όταν ακούμε τη λέξη γενοκτονία, η σκέψη μας αυτόματα πηγαίνει στα δύο τραγικά γεγονότα του 20ού αιώνα, τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915 από τους Nεότουρκους και τη γενοκτονία των Eβραίων και των σλαβικών λαών στα 1940-44 από τους Γερμανούς.
Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα γενοκτονίας και σε άλλους λαούς τα οποία, είτε επισκιάστηκαν από τον όγκο των δύο ανωτέρω τραγικών περιπτώσεων, είτε αποσιωπήθηκαν από κυβερνητικές και πολιτικές επιταγές στο όνομα κάποιων διακρατικών συμφωνιών και συμφερόντων. Ένας από τους λαούς που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους γενοκτονίας, μάλιστα από τον ίδιο το σφαγέα του αρμενικού λαού, είναι και ο Ελληνισμός του Πόντου.

Πουλάνε τα πετρέλαια του Βόρειου Αιγαίου! - Ορίστηκαν οι σύμβουλοι πώλησης της χώρας!

Τα ονόματα των συμβούλων του Δημοσίου για μια σειρά αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Σε ότι αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες ξεχωρίζει η απόφαση για την ΕΛΒΟ (Γενική Τράπεζα). Βάσει των σχετικών ανακοινώσεων η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Πουλάνε και τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής που θα μπορούσαν να μετασκευαστούν σε ιπτάμενα τάνκερ, όπως και τα δικαιώματα του κράτους στα κοιτάμστα πετρελαίου του Βορείου Αιγαίου!

Για τους... άρχοντες





Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: 
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. 
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. 
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

Αγάθων,450-400 π.Χ., Αρχαίος τραγικός

Η “Ιφιγένεια” της κρίσης και των απολύσεων

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι η πολιτική υστεροφημία του ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να αντέξει την επικοινωνιακή και ιδεολογική διαχείριση των απολύσεων εργαζομένων, στις οποίες εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι θα οδηγηθεί η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.